Módszertani tréning

Megoldásközpontú gyermeknevelés – módszertani tréning
/Kulcsok a családi harmónia és az eredményes csoportmunka megteremtéséhez/

 

Melyik szülő, vagy pedagógus ne érezte volna már, hogy bármit tesz, bármivel próbálkozik, minden erőfeszítése hiábavaló?
Felnőttekként különböző viselkedésmintákat hozunk magunkkal a családi hátterünkből, neveltetésünkből fakadóan, és akarva – akaratlanul is elvárjuk a gyerekektől, hogy értékrendünket tiszteletben tartsák, és nem utolsó sorban magukévá tegyék, kövessék is azt.

Ám az információs társadalom által felgyorsított környezetbe születő kisgyermek sokszor meglepő reakciókat produkál a legkülönbözőbb szituációkban, miközben tehetetlennek érezzük magunkat a dacos, kezelhetetlen, lázadó, hiperaktív, vagy figyelemzavarosnak nevezett viselkedési formákkal szemben.

Miért a megoldásközpontú gyermeknevelés?

  • …. Mert segítségével visszaállítható a családi harmónia
  • …. Mert általa a csoportmunka eredménye ugrásszerűen emelkedik
  • …. Mert megnyitja a szülők/pedagógusok és a gyermekek közötti kommunikációs csatornákat
  • …. Mert a kölcsönös bizalomra épít
  • …. Mert elősegíti, hogy újraértelmezzük a gyermekekről alkotott képünket
  • …. Mert kifejezetten a gyermekek gondolkodásához igazodik
  • …. Mert rávilágít arra, hogy a gyermekek bármilyen helyzetben képesek új kompetenciákat tanulni, annak érdekében, hogy a közösen kitűzött célokat elérjék
  • …. Mert erősíti a kisgyermek – önismeretet és fejleszti a gyermek reális énképének kialakulását
  • …. Mert fókuszba helyezi a gyermek egyéni adottságait és veleszületett tehetségét
  • …. Mert azonnal érzékelhető, pozitív változásokat érhetünk el vele

Mit ad a tréning?

A csoportfoglalkozás során a módszert bemutató elméleti ismertető és kerekasztal beszélgetés után a szülők és pedagógusok betekintést nyerhetnek a megoldásközpontú gyermeknevelés gyakorlati részébe, és közösen felépített stratégiai lépésekkel kapnak személyre szóló útmutatót a módszer gyakorlati alkalmazásáról.

A tréningen résztvevők megtapasztalhatják, hogy mi a különbség a problémaközpontú és a megoldásközpontú nevelési elvek között, valamint átfogó ismereteket szereznek a kisgyermek – önismeretet fejlesztő meseterápia, rajzterápia, fantáziajáték és drámapedagógia gyakorlati alkalmazásáról egy széleskörű nevelési szemlélet alapján.

A tréning tematikája:

Öt alkalomból álló interaktív csoportfoglalkozás – sorozat, mely havi rendszerességgel kerül megrendezésre, szombati napokon.

A foglalkozások helyszíne: Budapest

Új csoport: 2016. november 12. 10:00 – 15:00

Részvételi díj: 12.000 Ft / alkalom (egy összegben történő fizetés esetén, illetve GYES – en lévő édesanyáknak 10% kedvezmény)

A csoport minimum 10 fő jelentkezésével indul, egy csoportban a maximális létszám 30 fő.
Részvételi szándékát kérem, mielőbb jelezze a lenti elérhetőségek valamelyikén, hiszen a csoportok igen rövid idő alatt betelnek.

Elérhetőségek:
Fehér – Pál Rita
feherpal.rita@vizualisneveles.hu
+3670 396 8412